behfaran
05 خرداد 1402 - 10:01

قائم مقام شبکه مستند: تلاشمان بر این است تک‌بّعدی عمل نکنیم/ «این یک اعتراض است» روایت درستی از تاریخ دارد

قائم‌مقام شبکه مستند سیما گفت: سعی کردیم تنوع ژانر و موضوع را در پخش شبکه مستند داشته باشیم و این تعادل را در تولیداتمان هم حفظ کنیم. ما مخاطبان باهوش و پیگیری داریم که علایقشان را به دست ما می‌رسانند و این تنوع سلایق و مخاطبان ثروتی برای شبکه مستند هستند که همواره تلاش می‌کنیم از دست ندهیم.

یاسر فریادرس قائم‌مقام شبکه مستند سیما درباره پخش و تولید مستند «این یک اعتراض است» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهدی محمودی که قسمت آخر آن شب گذشته ۴ خرداد روی آنتن شبکه مستند سیما رفت، به خبرنگار فارس گفت: سال گذشته مستندی به نام «ستاره‌دار» درباره تاریخچه انجمن و تشکل‌های دانشجویی تولید کردیم و انگیزه‌ ما از تولید آن نشان دادن اهمیت به فعالیت‌های دانشجویی به عنوان یکی از فعالیت‌های مهم بعد از انقلاب بود و می‌توان «ستاره‌دار» را فصل اول «این یک اعتراض است» دانست. 

وی افزود: برای ما مهم است که دانشجویان به عنوان مخاطبان فعال و جریان‌ساز، خودشان را در آنتن شبکه مستند ببینند و مخاطب ما باشند. جدا از این مبحث رسانه‌ای، از نظرم طی این سال‌ها، تاثیرگذاری جنبش‌های دانشجویی در مسایل مهم کشور افت کرده است و بسیاری از دانشجویان از پیشینه و قدرتی که پیش‌تر از این برای مسایل کشور داشتند، خبری ندارند. 

قائم مقام شبکه مستند با اشاره نقش دانشگاه برای ایجاد آگاهی تشریح کرد: به هر حال دانشگاه باید جامعه را به سمت مثبت سوق دهد و ما خروجی بحث‌های مهم در کشور را در چنین فضایی مشاهده کنیم. اگر بحث و تبادل نظر در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه صورت بگیرد، دیگر نظرات به کف جامعه کشیده نمی‌شود و اعتراض‌ها در بستر درست، یعنی در دانشگاه، حل می‌شود. بنابراین انگیزه ما برای تولید مستندهایی مانند «این یک اعتراض است» این بوده که بازخوانی مقطع‌های مهم کشور از دریچه دانشگاه صورت بگیرد و این آثار می‌توانند اثری اطلاع‌رسان، موثر و جریان‌ساز باشند.

فریادرس بیان کرد: مستندهای تاریخی و ژورنالیستی مخاطبان خاص خودشان را دارند. مرور کردن تاریخ دهه هفتاد، هشتاد و نود می‌تواند بینشی به ما دهد تا شباهت‌هایی از آن در بین اتفاقات جریانات امروزی را پیدا کرد. به عقیده من مستندی مانند «این یک اعتراض است» اگر چه تاریخی است اما حرف به روزی را می‌زند. در دهه‌های قبلی، افرادی بودند که ادعای آزاداندیشی و دموکراسی در رای داشتند؛ اما با مرور تاریخچه زندگی آنان می‌بینیم که افراد مستبد و انتقادناپذیری بودند. این مستند نه تنها برای دانشجویان بلکه برای مخاطبانی که مستندهای سیاسی و ژورنالیستی دوست دارد، می‌تواند جذاب باشد. 

وی در پاسخ به این پرسش که «این یک اعتراض است» به دلیل محتوای سیاسی آن برای پخش در تلویزیون دچار سانسور و ممیزی شده است یا نه، توضیح داد: جواب این سوال را شاید بهتر باشد که کارگردان مستند بگوید که چقدر در گفتن حرف‌هایش موفق بوده و دچار محدودیت نشده است. جدا از این، در جایگاه قائم مقام شبکه مستند می‌توانم بگویم که مستند «این یک اعتراض است» با هیچ سانسوری مواجه نشده است. از نظرم این مستند، روایت درستی از تاریخ دارد و ما هم مانعی برای پخش محتوای آن نبودیم. 

تهیه‌کننده مستند «فرزند ایران» تاکید کرد: تلاشمان در شبکه مستند بر این است که تک‌بّعدی عمل نکنیم یعنی صرفا مستندهای سیاسی یا حیات وحش را پخش کنیم. همواره دوست داریم که تولیداتمان تمامی سلیقه‌ها را دربرگیرد. برای مثال اگر این شب‌ها، مستند سیاسی روی آنتن می‌بریم بازخوردهای مختلفی هم داشتیم که برخی‌ از پخش مستند سیاسی احساس نارضایتی می‌کردند و برخی دیگر هم استقبال زیادی کردند.  

فریادرس در پایان خاطرنشان کرد: سعی کردیم تنوع ژانر و موضوع را در پخش شبکه مستند داشته باشیم و این تعادل را در تولیداتمان هم حفظ کنیم. ما مخاطبان باهوش و پیگیری داریم که علایقشان را به دست ما می‌رسانند و این تنوع سلایق و مخاطبان ثروتی برای شبکه مستند هستند که همواره تلاش می‌کنیم از دست ندهیم. 

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1238881